Categorieën
Synthesizers

Top 5 Beste Synthesizers in 2020

De synthesizer is populair. Maar wat zijn nou onze beste synthesizers in 2020 om te gebruiken? In dit artikel zetten we onze top 5 favorieten in 2020 uiteen.

De synthesizer speelt een belangrijke rol in de muziek. Zowel in classics uit de jaren 80, als in de hedendaagse hits. 2020 belooft een mooi jaar op gebied van thuis muziek maken te worden. Maar wat zijn nou onze beste synthesizers in 2020 om te gebruiken? In dit artikel zetten we onze top 5 favorieten in 2020 uiteen.


Novation Bass Station II analoge synthesizer

Met de Novation Bass Station II analoge synthesizer heb je echt een ‘wicked little synth bass’ in handen. Deze mono-synth heeft een compleet analoog signaalpad.

Om te starten zijn er twee analoge oscillators, en een sub-oscillator. De oscillatoren ondersteunen sync, tuning en hebben vier waveforms. Er is een tweetal filters, de originele Classic filter van de Bass Station 1 en een nieuw, donkerder, natter en gladder ‘acid’-filter die beide tussen high-, low- en bandpass te schakelen zijn.

Een sectie met analoge oversturing en effecten en de mogelijkheid om hem via je MIDI en software met andere gear te koppelen, maakt het helemaal af.


Waldorf Blofeld Virtual Analog Synthesizer

De Waldorf Blofeld Virtual Analog synthesizer zwarte versie is een compacte desktopmodule. Maar ondanks z’n formaat is het er eentje die is afgeladen met functionaliteit.

Met wel drie oscillatoren per stem, FM en sync als onderlinge interactie, 2 LFO’s, 4 envelopes en een extreem uitgebreide filter is deze Blofeld een goudmijn voor de echte sound-tweakers.

Daarnaast is deze module 25-stemmig polyfoon en 16-part multitimbraal. Dat laatste komt niet eens zo vaak voor in dit segment, en biedt dus absoluut interessante mogelijkheden.


Modal Electronics ARGON8 Synthesizer – Beste keus!

Muzikanten die eindeloos willen experimenteren en zelf unieke sounds creëren, kunnen zich volledig uitleven met deze Modal Electronics ARGON8.

Deze wavetable synthesizer biedt 8-stemmige polyfonie en bevat een hoogwaardig FATAR TP9 klavier met 37 full-size drukgevoelige toetsen met aftertouch.

Je krijgt beschikking over maar liefst 120 wave tables, die in vijf sets zijn verdeeld over 24 banken. Hierdoor kun je kiezen voor traditionele virtueel analoge klanken of moderne EDM sounds.

Veel van de modellen zijn rechtstreeks overgenomen van de Modal Electronics 002, dus je kunt rekenen op een uitstekende geluidskwaliteit.

Dankzij de stijlvolle stalen en aluminium behuizing zal deze compacte synth zeker niet misstaan in je thuisstudio.


Novation Peak polyfone synthesizer

Dit is een schitterende synth, intuïtief te editeren. Stevig gebouwd en met alle wensbare aansluitingen.

Er zijn ondertussen al wat goedkopere analoge apparaten verkrijgbaar, maar die zijn doorgaans monofoon en daar ben je toch snel op uitgespeeld. Polyfonie van 8 stemmen is tenminste werkbaar.

Je beschikt standaard over een breed pallet van presets, die op zich al heel bruikbaar zijn. Maar het wordt pas echt gaaf als je gaat tweaken, natuurlijk. Omdat je zoveel draaiknopjes hebt is dit niet bepaald een probleem!

Met de Novation Peak haal je een veelzijdige synthmodule in huis, die naadloos integreert in je setup dankzij de CV mod input, om nog jaren plezier van te hebben!


Roland MC-101 Groovebox

roland mc-101 groovebox

De Roland MC-101 is een groovebox in een klein jasje. Hij heeft veel weg van een oude Roland drumcomputer maar de echte kenner ziet het gelijk: het is veel meer dan dat!

In wezen heb je een productiestudio in zakformaat. En dit formaat heeft vele voordelen. Zo draait hij namelijk op vier AA-batterijen en kun je daarmee ongeveer 5 uur aan de slag.

Hiermee kun je sounds maken ‘on the fly’, maar ook drumpatronen creëren, of volledige songs componeren. Met de Roland MC-101 Groovebox kun je tevens gebruik maken van een collectie kant-en-klare sounds en patronen.

Effecten toevoegen aan je zojuist gemaakte track, synthgeluid of loop was nog nooit zo makkelijk. Geef je synths chorus voor een diepere klank, delay of reverb voor een meer ruimtelijke sound of gebruik effecten als overdrive, distortion en versterkersimulatie.

Liever effecten op het masterkanaal? Dat kan ook! Daar kun je onder andere kiezen uit filter, bitcrush of een compressor.

Wat je hierna moet doen? Alles wat je gemaakt hebt delen met de wereld! Dat kan met MC-101 Groovebox met slechts één kabel. De MC-101 heeft namelijk ook audio-interface mogelijkheden in combinatie met een DAW.


Dit waren de 5 beste synthesizers in 2020. We hebben geprobeerd een breed scala aan verschillende soorten synths te vergelijken, zodat er voor iedereen een goede keus bij zit.

Hier staan ze nog 1 keer op een rij:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *